Additionele asfaltmeting Vierhuizergat

Sensor bij dijk Vierhuizergat
Additionele asfaltsensor naast Sensor 7 aan het Vierhuizergat te Lauwersoog

Om na te gaan in hoeverre de meetpalen, welke door de 60cm dikke asfaltlaag heen geplaatst zijn, ook daadwerkelijk weergeven wat er onder het asfalt gebeurd, hebben we direct naast de meest oostelijke sensor (nummer 7) een additionele sensor op het asfalt geplaatst. 

In de animatie hieroder ziet een u een draadmodel van de situatie op werkelijke grootte. Het vierkante blok vertegenwoordigd een stuk asfalt van 2 x 2 meter en 60 cm dik. De paal in het midden steekt daadwerkelijk 180 cm onder het asfalt uit en is verankerd in de zandlaag.

De animatie vertoont het werkelijke gedrag zoals gemeten door beide sensoren in de periode 24-10-2012 17:30 en 19-10-2012 10:25 en is 1000x versterkt.

Zoals in de bovenstaande animatie duidelijk te zien is zijn de gemeten bewegingen van beide objecten onafhankelijk van elkaar. De conclusie van dit onderzoek is dan ook dat de bewegingen van het asfalt van invloed zullen zijn op de metingen van de paal, maar dat deze hoofdzakelijk de bewegingen van het onderliggende zandpakket weergeven.